Dränering

En väl fungerande dränering är grundläggande för att du ska slippa fuktskador som översvämningar, söndervittrad grund eller mögel. Det gäller alla typer av husgrunder, men förutsättningarna varierar med rådande markförhållanden.

Vi har bred erfarenhet av dränering i Stockholm och kommer gärna ut och besiktar din husgrund. Det är en kostnadsfri tjänst och du förbinder dig inte till något. Du får då en offert som du kan använda för att jämföra oss. Tänk dock på att våra priser är fasta – det tillkommer inga dolda avgifter eller andra kostnader.

Kontakta oss redan idag för att boka en tid för besiktning!

dränering stockholm

Vad ska jag tänka på vid en dränering i Stockholm?

Man brukar lite slarvigt tänka att ett hus står platt på marken men så är inte fallet. Ett hus ligger en bra bit under jorden och detta har sin förklaring i att det naturligtvis står betydligt stadigare på så sätt. Funderar man på att bygga ett hus så är det då av yppersta vikt att man först fixar till själva gropen där huset ska placeras och se till att denna inte avger en massa vatten som kan leda till att huset i fråga drabbas av vattenskador.

Detta kallas dränering och om vi tänker oss att ett hus i Stockholm ska byggas så är detta alltså själva startskottet för bygget i fråga. Det är ju lätt att här ta till den gamla pålitliga ramsan om att bygga från grunden och det är alltså det som dränering egentligen handlar om – man ser till att detta hus i Stockholm under en lång tid framöver kommer att klara av angrepp från fukt och kyla.

Det kommer dock att vara nödvändigt att göra en ny dränering efter några år då de flesta hus faktiskt ändå drabbas av vissa fuktskador – denna gång brukar dock inte dräneringen i fråga vara så hemskt omfattande utan handlar mest om att finslipa och säkerställa att inget allvarligt har skett. Detta är – som sagt – något som behöver göras vid de allra flesta hus oavsett var i Sverige de är placerade och här kan alltså en dränering ske likväl i Stockholm som i Malmö, Kiruna eller Göteborg.

Kan jag själv sköta min dränering i Stockholm?

Om vi tar det här huset i Stockholm som exempel så säger vi att en andra dränering ska göras cirka tio år efter att det har byggts och ägaren till huset står nu inför några val. Antingen kan han utföra jobbet själv och försöka spara in pengar på så sätt – detta alternativ börjar bli allt vanligare men kräver en stor noggrannhet. Det är nämligen inte lätt att sköta om en dränering, även om det numera finns väldigt bra guider på internet att använda sig av. Ägaren till detta hus i Stockholm kan alltså – förutsatt att han har alla nödvändiga verktyg och rätt utrustning sköta om denna dränering men tipset är faktiskt att han ändå kontaktar oss och låter oss göra jobbet!

Tänker man på det så kommer det ändå att handla om vissa utgifter för grävarbete och sådant och då brukar det egentligen vara lika bra att försöka slå ihop kostnaden till en större klumpsumma. På så sätt får man också ett arbete utfört på ett korrekt sätt och slipper känna oro över att man gjort något fel som kan påverka det där huset i Stockholm.

Här talar vi naturligtvis om att denna dränering av huset i Stockholm ska utföras av en som klarar av det – är det så att ägaren har kunskap och vilja så är ju det naturligtvis det bästa alternativet. En dränering kostar trots allt pengar och kan man så finns det alltså slantar att spara oavsett om huset står i Stockholm eller någon annanstans i Sverige.

Våra ledord är snabbt, enkelt och prisvärt!